Jeroen Glorie

Bouwbedrijf Jac Tromp is al heel wat jaren gevestigd in de Alkmaarse binnenstad. Vanuit deze plek werken de inmiddels 30 medewerkers aan bouw- en renovatiewerkzaamheden en aan onderhoud van woningen voor woningbouwcorporaties. Alhoewel de huidige locatie centraal ligt, is het bedrijf het pand ontgroeid. Naast een opslagterrein elders in Alkmaar, heeft het bouwbedrijf ook al drie jaar tijdelijk een extra kantoorlocatie voor de afdeling calculatie en werkvoorbereiding. “Wij willen graag alle diensten weer bij elkaar op één locatie hebben, om zo een efficiencyslag te kunnen maken. Dat was de belangrijkste aanleiding om naar een ander pand op zoek te gaan,” vertelt Jeroen Glorie, commercieel & technisch directeur, “dat hebben wij gevonden aan de Saffierstraat 6 op bedrijventerrein De Boekelermeer.”

 

Duurzame visie

De mogelijkheid voor een groter en nieuw pand was echter niet de enige reden om naar De Boekelermeer te verhuizen. De duurzame uitgangspunten op dit bedrijventerrein passen ook goed bij de duurzame visie van het bouwbedrijf. Een enthousiaste Jeroen Glorie vertelt: “Wij kiezen er bewust voor om in deze regio te werken, van Den Helder tot Amsterdam. Om de CO2-uitstoot te beperken en niet onnodig in de file te staan, rijden wij niet door het hele land. Sommige bedrijfsauto’s zijn al elektrisch of hybride en we overwegen dit uit te breiden. Zeker voor de korte stukjes die medewerkers onderweg zijn voor onderhoudswerkzaamheden, zou dit een welkome aanvulling zijn. Bij de keuze van materialen houden we rekening met het FSC-keurmerk en zes jaar geleden zijn wij al overgegaan op ledverlichting. Ook in het nieuwe pand voeren we de duurzame gedachte door. Zo krijgt het groene gevels met natuurlijke begroeiing en is het volledig gasloos. Daarnaast wordt het verwarmd door HVC en willen we graag nog zonnepanelen.” 

 

Impressie van het nieuwe pand

 

Werken vanuit één locatie

Jeroen Glorie vervolgt over de aankoop van de kavel van 2.000 m2 in Alkmaar en de geplande nieuwbouw: “In eerste instantie hebben we ook de mogelijkheden van een bestaand pand bekeken, maar we konden niets vinden dat volledig voldeed. Op De Boekelermeer hebben we de gelegenheid om een pand neer te zetten waarin ruimte is voor de machinale werkplaats, waar opdrachten worden voorbereid, waar het magazijn, een plek voor de administratie en het callcenter zijn, waar huurders meldingen maken van bijvoorbeeld lekkende kranen, een klemmende deur of dakpannen die er zijn afgewaaid. Voor de opslag kunnen we volstaan met een kleinere ruimte, vanwege een slimmere logistiek en een efficiënter scansysteem.”

 

Vergunningen

Over de samenwerking met het Ondernemersloket Alkmaar is Jeroen Glorie duidelijk en positief: “Het contact verliep snel en de dienstverlening was prima. Het traject daarna met vergunningen had wat hobbels, maar er was regelmatig contact om hier weer duidelijkheid in te krijgen.”

 

Energie

Tijdens de voorbereidingen van het nieuw te bouwen pand, ervaarde ook Bouwbedrijf Jac Tromp de effecten van corona. “In deze tijd bleek het door schaarste en hoge (dag)prijzen nog best een uitdaging om alle materialen in te kopen. Inmiddels zijn de heipalen geregeld en verwachten we dat die eind juni de grond in gaan. De planning is dat we rond februari 2022 zijn verhuisd. Alle medewerkers werken dan weer vanuit één plek in Alkmaar. Dit geeft goede, nieuwe energie in de organisatie, dat officieel geen familiebedrijf is, maar wel zo voelt,” besluit Jeroen Glorie.

 

Jeroen Glorie (commercieel & technisch directeur) en Sabine Diependaal (financieel directeur) op de nieuwe locatie.

Bouwbedrijf Jac Tromp
Kristof van Malderen

Kristof van Malderen

Eigenaar

All4Running

Met onze ambitie om de grootste premium running specialist in Europa te worden hebben we natuurlijk ook gekeken naar een bedrijventerrein in ontwikkeling en goede aansluiting op de A9. De Boekelermeer is in dat opzicht perfect voor ons.

GP Groot

Pieter Talsma

Directeur brandstoffen en oliehandel

GP Groot

Het innovatieve en duurzame karakter van het NXT-tankstation past perfect bij de Boekelermeer(waarde). Voor ons de ideale locatie om brandstoffen aan te bieden die aansluiten bij de behoefte in de regio.

Baza Seeds Holland

Bert Bakker

Directeur

Baza Seeds Holland

De Boekelermeer: de ideale locatie om Baza Seeds Holland te vestigen. Midden tussen het groen, praktisch naast de A9, op een mooie ruimtelijke locatie. En mét de juiste beveiliging op het terrein kunnen wij het open karakter van ons bedrijf hier ook behouden.

Broekhuis Alkmaar

Patrick van Beusekom

Directeur

Broekhuis Alkmaar

Het is een schoon en verzorgd bedrijventerrein zonder al te veel zware industrie. Door de centrale ligging is de bereikbaarheid vanuit het zuiden en noorden hier ideaal: goed voor onze zakelijke en particuliere klanten.

Le Nouveau Chef

Paul van Luipen

Eigenaar

Le Nouveau Chef

We hebben hier ons magazijn, de showroom en ons kantoor. Een prachtig uitzicht over het groen, een goede bereikbaarheid die straks met de aansluiting van de A9 alleen nog maar beter wordt.

Honda

Jack Welman

Directeur

Autobedrijf Honda Welman

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn wij een nieuwe vestiging aan het bouwen op de Boekelermeer. Deze locatie geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

ERIKS

Sander Splinter

Managing Director

ERIKS

ERIKS - één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld - is een echt Nederlands bedrijf met Alkmaar als thuisbasis. Daar zijn we trots op, hier in Alkmaar helemaal.

AGU

Bjorn Jeurissen

CEO

AGU

Toen de eigenaren van AGU in 1994 hoorden van de plannen om de aftakking van de A9 te realiseren, was de interesse gelijk gewekt. ‘Als dat doorgaat is het de perfecte locatie voor ons’. En dat bleek.

HVC

Dion van Steensel

Algemeen directeur

HVC

Door de aansluiting op het warmtenet verbranden deze bedrijven geen fossiele brandstoffen meer om hun panden te verwarmen. De HVC bio-energiecentrale is als het ware hun gezamenlijke cv-ketel.

Dusseldorp Alkmaar

Dave da Silva Curiël

Vestigingsdirecteur

Dusseldorp BMW

De BMW dealer is al meer dan 10 jaar gevestigd op de Boekelermeer. Een uitstekende plek voor ons bedrijf vanwege de zichtlocatie, de centrale ligging en de kwaliteit van het bedrijventerrein.

GVT Transport & Logistics Alkmaar

Yorden Greuter

Vestigingsmanager

GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics Alkmaar is sinds 2007 gevestigd op De Boekelermeer. In 2017 breidde zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

TG Lining bv en Blinkink

Tamar Grahmbeek

Directeur

TG Lining bv en Blinkink

“We hebben geen seconde spijt van de overstap naar De Boekelermeer. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.”

Ko Hartog Elektrotechniek

Bjørn Dielemans

Directeur

Ko Hartog Elektrotechniek

“De bereikbaarheid was bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9.”

Meltrans Transportbedrijf

Jan Huisman

Directeur

Meltrans Transportbedrijf

“Onlangs hebben wij een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken wij gebruik van het duurzame NXT-tankstation in De Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Rumping Groep

Jaap Rumping

Algemeen directeur

Rumping Groep

"We hebben ambities om zowel de portefeuille vastgoed als logistiek uit te breiden en dat komt allemaal samen in het nieuwe pand op De Boekelermeer. Hierdoor kunnen wij onze klanten een meerwaarde bieden."

Bouwbedrijf Jac Tromp

Jeroen Glorie

Commercieel & technisch directeur

Bouwbedrijf Jac Tromp

“Een van de redenen voor de verhuizing is dat de duurzame uitgangspunten van De Boekelermeer goed passen bij de duurzame visie van ons bedrijf.”

Nutri Dynamics Health Products

Sam Dimassi

Directeur

Nutri Dynamics Health Products

“Het productieproces is het hart van ons bedrijf. Dat proces is dé aanleiding om zelf te gaan bouwen. Op De Boekelermeer was het gewenste aantal vierkante meters hiervoor beschikbaar.”

Impressie pand Sustenso

Hans van der Weide

CEO

Sustenso

“Wat belangrijk is in de samenwerking met duurzame partijen is dat je gebruik kunt maken van elkaars reststromen. Doordat er veel kennis op De Boekelermeer aanwezig is, vind je daar veel makkelijker een oplossing voor.”