Sam Dimassi

Nieuw pand zorgt voor enorme efficiencyslag

Nutri Dynamics Health Products bouwt een nieuw pand aan de Fluorietweg 34. Sam Dimassi, directeur: “Momenteel werken we vanuit vier locaties. Ons hoofdkantoor staat in Heemskerk, daarnaast huren we nog drie panden voor het productieproces van onze voedingssupplementen. Het werken vanuit vier verschillende plekken, geeft een logistieke uitdaging. Door dit terug te brengen onder één dak op De Boekelermeer, maken we een enorme efficiencyslag.”

Maatwerk

De ondernemer vervolgt: “Het maken van voedingsupplementen, zoals capsules, tabletten en poederproducten, is de belangrijkste activiteit van ons bedrijf. Dat productieproces is dé aanleiding dat we zelf wilden bouwen. Een nieuw pand konden we geheel om onze werkzaamheden heen ontwerpen en volledig op maat aanpassen. Ons bedrijf was toe aan deze nieuwe stap, omdat de huurlocaties niet ingericht zijn op onze processen.”

Nieuwe locatie

“Op zoek naar een locatie om te bouwen, werden we geattendeerd op De Boekelermeer, omdat hier het gewenste aantal vierkante meters beschikbaar was. Het nieuwe pand komt op een kavel van 10.000 m2, die wordt gebruikt voor productie, opslag en kantoor. In onze zoektocht hebben we samengewerkt met onze transporteur Stad Alkmaar. Zij verzorgen namelijk bijna al onze logisitieke werkzaamheden en slaan een deel van onze producten op. Op De Boekelermeer worden we buren en dat is een mooi voordeel."

"We hebben regelmatig contact gehad met het Ondernemersloket van Gemeente Alkmaar en het is prettig dat dat er is. Het is als het ware een brug tussen de werkgevers/ondernemers en de gemeente. Op deze manier kom je er sneller achter welke weg je het beste kunt bewandelen als je een vraag hebt.”

Logistiek

Ook de bereikbaarheid speelde mee in de keuze van de locatie. Sam Dimassi: “Onze markt is zowel landelijk als internationaal gericht, we hebben klanten door heel Europa. Mocht de afslag Heiloo er ooit komen, dan hebben we daar logistiek gezien ook nog eens enorm profijt van. Wat daarnaast opvalt op het bedrijventerrein is de ruime opzet en er zijn geen parkeerproblemen.”

De bouw is inmiddels gestart. “Een bouwtraject is altijd uitdagend, maar de enorme prijsstijgingen en de energielevering, gaven ons extra uitdagingen. Dat was wel een tegenslag. Gelukkig hebben we inmiddels een oplossing, waarvoor helaas wel een forse extra investering nodig was. We gaan nu energie opwekken via zonnepanelen en slaan het zelf op. Voor de lange termijn is dat natuurlijk een mooie, duurzame oplossing. Al met al zijn het spannende tijden, maar we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet: in december 2022 hopen we helemaal over te zijn vanuit de vier locaties en te werken onder één dak. Het streven is om dan onze eerste producten van de band af te halen, ” besluit hij.

Nutri Dynamics Health Products
Kristof van Malderen

Kristof van Malderen

Eigenaar

All4Running

Met onze ambitie om de grootste premium running specialist in Europa te worden hebben we natuurlijk ook gekeken naar een bedrijventerrein in ontwikkeling en goede aansluiting op de A9. De Boekelermeer is in dat opzicht perfect voor ons.

GP Groot

Pieter Talsma

Directeur brandstoffen en oliehandel

GP Groot

Het innovatieve en duurzame karakter van het NXT-tankstation past perfect bij de Boekelermeer(waarde). Voor ons de ideale locatie om brandstoffen aan te bieden die aansluiten bij de behoefte in de regio.

Baza Seeds Holland

Bert Bakker

Directeur

Baza Seeds Holland

De Boekelermeer: de ideale locatie om Baza Seeds Holland te vestigen. Midden tussen het groen, praktisch naast de A9, op een mooie ruimtelijke locatie. En mét de juiste beveiliging op het terrein kunnen wij het open karakter van ons bedrijf hier ook behouden.

Broekhuis Alkmaar

Patrick van Beusekom

Directeur

Broekhuis Alkmaar

Het is een schoon en verzorgd bedrijventerrein zonder al te veel zware industrie. Door de centrale ligging is de bereikbaarheid vanuit het zuiden en noorden hier ideaal: goed voor onze zakelijke en particuliere klanten.

Le Nouveau Chef

Paul van Luipen

Eigenaar

Le Nouveau Chef

We hebben hier ons magazijn, de showroom en ons kantoor. Een prachtig uitzicht over het groen, een goede bereikbaarheid die straks met de aansluiting van de A9 alleen nog maar beter wordt.

Honda

Jack Welman

Directeur

Autobedrijf Honda Welman

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn wij een nieuwe vestiging aan het bouwen op de Boekelermeer. Deze locatie geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

ERIKS

Sander Splinter

Managing Director

ERIKS

ERIKS - één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld - is een echt Nederlands bedrijf met Alkmaar als thuisbasis. Daar zijn we trots op, hier in Alkmaar helemaal.

AGU

Bjorn Jeurissen

CEO

AGU

Toen de eigenaren van AGU in 1994 hoorden van de plannen om de aftakking van de A9 te realiseren, was de interesse gelijk gewekt. ‘Als dat doorgaat is het de perfecte locatie voor ons’. En dat bleek.

HVC

Dion van Steensel

Algemeen directeur

HVC

Door de aansluiting op het warmtenet verbranden deze bedrijven geen fossiele brandstoffen meer om hun panden te verwarmen. De HVC bio-energiecentrale is als het ware hun gezamenlijke cv-ketel.

Dusseldorp Alkmaar

Dave da Silva Curiël

Vestigingsdirecteur

Dusseldorp BMW

De BMW dealer is al meer dan 10 jaar gevestigd op de Boekelermeer. Een uitstekende plek voor ons bedrijf vanwege de zichtlocatie, de centrale ligging en de kwaliteit van het bedrijventerrein.

GVT Transport & Logistics Alkmaar

Yorden Greuter

Vestigingsmanager

GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics Alkmaar is sinds 2007 gevestigd op De Boekelermeer. In 2017 breidde zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

TG Lining bv en Blinkink

Tamar Grahmbeek

Directeur

TG Lining bv en Blinkink

“We hebben geen seconde spijt van de overstap naar De Boekelermeer. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.”

Ko Hartog Elektrotechniek

Bjørn Dielemans

Directeur

Ko Hartog Elektrotechniek

“De bereikbaarheid was bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9.”

Meltrans Transportbedrijf

Jan Huisman

Directeur

Meltrans Transportbedrijf

“Onlangs hebben wij een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken wij gebruik van het duurzame NXT-tankstation in De Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Rumping Groep

Jaap Rumping

Algemeen directeur

Rumping Groep

"We hebben ambities om zowel de portefeuille vastgoed als logistiek uit te breiden en dat komt allemaal samen in het nieuwe pand op De Boekelermeer. Hierdoor kunnen wij onze klanten een meerwaarde bieden."

Bouwbedrijf Jac Tromp

Jeroen Glorie

Commercieel & technisch directeur

Bouwbedrijf Jac Tromp

“Een van de redenen voor de verhuizing is dat de duurzame uitgangspunten van De Boekelermeer goed passen bij de duurzame visie van ons bedrijf.”

Nutri Dynamics Health Products

Sam Dimassi

Directeur

Nutri Dynamics Health Products

“Het productieproces is het hart van ons bedrijf. Dat proces is dé aanleiding om zelf te gaan bouwen. Op De Boekelermeer was het gewenste aantal vierkante meters hiervoor beschikbaar.”

Impressie pand Sustenso

Hans van der Weide

CEO

Sustenso

“Wat belangrijk is in de samenwerking met duurzame partijen is dat je gebruik kunt maken van elkaars reststromen. Doordat er veel kennis op De Boekelermeer aanwezig is, vind je daar veel makkelijker een oplossing voor.”