Jaap Rumping

In 1928 startte J.W.J. Rumping zijn transportbedrijf. Inmiddels geeft de vierde generatie leiding aan het Beverwijkse familiebedrijf: de broers Jaap en Niels Rumping. In Beverwijk bevindt zich de hoofdvestiging voor transport en in Heerhugowaard een pand voor de op- en overslag van goederen. Onlangs kocht Rumping een perceel van 3.000 m2 aan de Barnsteenstraat op De Boekelermeer, een nieuw gedeelte waar nu nog weiland is. Het pand dat zij gaan bouwen wordt ongeveer tweeëneenhalf keer zo groot als de huidige locatie in Heerhugowaard. Die mogelijkheid om te kunnen groeien, is een van de redenen voor de verhuizing. “We hebben ambities om zowel de portefeuille vastgoed als logistiek uit te breiden en dat komt allemaal samen in het nieuwe pand op De Boekelermeer. Hierdoor kunnen wij onze klanten een meerwaarde bieden”, vertelt Jaap Rumping, algemeen directeur.

Centraal
De strategische locatie aan de A9 is ook een argument om voor De Boekelermeer te kiezen. Rumping: “Het ligt centraal in ons werkgebied. Van daaruit kunnen we alle kanten op en zijn we vlot in Amsterdam, maar ook Alkmaar of Heerhugowaard zijn goed bereikbaar. We hopen natuurlijk dat de afslag bij Heiloo er komt. Verder zijn er toonaangevende bedrijven gevestigd op dit mooie bedrijventerrein, dat een jonge en groene uitstraling heeft.”

Op zoek naar een nieuwe locatie kwam Rumping in contact met het Ondernemersloket Alkmaar. Rumping: “De contacten verliepen heel soepel. Het helpt natuurlijk enorm als er korte lijnen zijn en je snel kunt schakelen. We hebben gesprekken gehad over de mogelijkheden en konden vlot de opties bekijken. Nu gaan we aan het vergunningstraject beginnen en wachten wij totdat de grond bouwrijp is gemaakt. Daarna hopen we snel aan de slag te kunnen met bouwen.”

Duurzaam
Op het nieuwe perceel komt een grote hal voor de op- en overslag: 2.300 m2, 10 meter hoog, duurzaam gebouwd, gasloos en goed geïsoleerd. Rumping: “We hebben uiteenlopende klanten, zo verzorgen wij o.a. de op- en overslag van keukens en meubels. Op deze locatie worden de goederen ontvangen en verwerkt om uiteindelijk uit te leveren aan de eindgebruiker. Het mooie is dat we een zogenoemde ‘dockshelter’ krijgen bij het nieuwe pand. Het voordeel is dat de vrachtwagen hier naar beneden kan rijden en wij zo op vloerhoogte kunnen laden en lossen. Daarnaast komt er op de nieuwe locatie een klein gedeelte voor kantoor, zo’n 100 m2. Ons streven is vanaf 1 december de goederen van de vestiging van Heerhugowaard naar de nieuwe locatie op De Boekerleermeer te brengen, zodat we dan vanaf 1 januari operationeel zijn.”

Rumping Groep
Kristof van Malderen

Kristof van Malderen

Eigenaar

All4Running

Met onze ambitie om de grootste premium running specialist in Europa te worden hebben we natuurlijk ook gekeken naar een bedrijventerrein in ontwikkeling en goede aansluiting op de A9. De Boekelermeer is in dat opzicht perfect voor ons.

GP Groot

Pieter Talsma

Directeur brandstoffen en oliehandel

GP Groot

Het innovatieve en duurzame karakter van het NXT-tankstation past perfect bij de Boekelermeer(waarde). Voor ons de ideale locatie om brandstoffen aan te bieden die aansluiten bij de behoefte in de regio.

Baza Seeds Holland

Bert Bakker

Directeur

Baza Seeds Holland

De Boekelermeer: de ideale locatie om Baza Seeds Holland te vestigen. Midden tussen het groen, praktisch naast de A9, op een mooie ruimtelijke locatie. En mét de juiste beveiliging op het terrein kunnen wij het open karakter van ons bedrijf hier ook behouden.

Broekhuis Alkmaar

Patrick van Beusekom

Directeur

Broekhuis Alkmaar

Het is een schoon en verzorgd bedrijventerrein zonder al te veel zware industrie. Door de centrale ligging is de bereikbaarheid vanuit het zuiden en noorden hier ideaal: goed voor onze zakelijke en particuliere klanten.

Le Nouveau Chef

Paul van Luipen

Eigenaar

Le Nouveau Chef

We hebben hier ons magazijn, de showroom en ons kantoor. Een prachtig uitzicht over het groen, een goede bereikbaarheid die straks met de aansluiting van de A9 alleen nog maar beter wordt.

Honda

Jack Welman

Directeur

Autobedrijf Honda Welman

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn wij een nieuwe vestiging aan het bouwen op de Boekelermeer. Deze locatie geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

ERIKS

Sander Splinter

Managing Director

ERIKS

ERIKS - één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld - is een echt Nederlands bedrijf met Alkmaar als thuisbasis. Daar zijn we trots op, hier in Alkmaar helemaal.

AGU

Bjorn Jeurissen

CEO

AGU

Toen de eigenaren van AGU in 1994 hoorden van de plannen om de aftakking van de A9 te realiseren, was de interesse gelijk gewekt. ‘Als dat doorgaat is het de perfecte locatie voor ons’. En dat bleek.

HVC

Dion van Steensel

Algemeen directeur

HVC

Door de aansluiting op het warmtenet verbranden deze bedrijven geen fossiele brandstoffen meer om hun panden te verwarmen. De HVC bio-energiecentrale is als het ware hun gezamenlijke cv-ketel.

Dusseldorp Alkmaar

Dave da Silva Curiël

Vestigingsdirecteur

Dusseldorp BMW

De BMW dealer is al meer dan 10 jaar gevestigd op de Boekelermeer. Een uitstekende plek voor ons bedrijf vanwege de zichtlocatie, de centrale ligging en de kwaliteit van het bedrijventerrein.

GVT Transport & Logistics Alkmaar

Yorden Greuter

Vestigingsmanager

GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics Alkmaar is sinds 2007 gevestigd op De Boekelermeer. In 2017 breidde zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

TG Lining bv en Blinkink

Tamar Grahmbeek

Directeur

TG Lining bv en Blinkink

“We hebben geen seconde spijt van de overstap naar De Boekelermeer. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.”

Ko Hartog Elektrotechniek

Bjørn Dielemans

Directeur

Ko Hartog Elektrotechniek

“De bereikbaarheid was bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9.”

Meltrans Transportbedrijf

Jan Huisman

Directeur

Meltrans Transportbedrijf

“Onlangs hebben wij een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken wij gebruik van het duurzame NXT-tankstation in De Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Rumping Groep

Jaap Rumping

Algemeen directeur

Rumping Groep

"We hebben ambities om zowel de portefeuille vastgoed als logistiek uit te breiden en dat komt allemaal samen in het nieuwe pand op De Boekelermeer. Hierdoor kunnen wij onze klanten een meerwaarde bieden."

Bouwbedrijf Jac Tromp

Jeroen Glorie

Commercieel & technisch directeur

Bouwbedrijf Jac Tromp

“Een van de redenen voor de verhuizing is dat de duurzame uitgangspunten van De Boekelermeer goed passen bij de duurzame visie van ons bedrijf.”

Nutri Dynamics Health Products

Sam Dimassi

Directeur

Nutri Dynamics Health Products

“Het productieproces is het hart van ons bedrijf. Dat proces is dé aanleiding om zelf te gaan bouwen. Op De Boekelermeer was het gewenste aantal vierkante meters hiervoor beschikbaar.”

Impressie pand Sustenso

Hans van der Weide

CEO

Sustenso

“Wat belangrijk is in de samenwerking met duurzame partijen is dat je gebruik kunt maken van elkaars reststromen. Doordat er veel kennis op De Boekelermeer aanwezig is, vind je daar veel makkelijker een oplossing voor.”