Martin Schilder

Martin Schilder: een begrip in mobiliteit voor Noord Holland 

 

Martin Schilder Automobielbedrijven is een familiebedrijf met een lange historie. De Volkswagen-dealer van het eerste uur is in ruim 80 jaar uitgegroeid tot een omvangrijke onderneming met zeven vestigingen. Met een ruim aanbod van de merken Audi, Volkswagen, VW Bedrijfswagens, SEAT, SKODA, Fiat en Fiat Professional en een uitgebreid programma aan diensten is Martin Schilder een begrip in mobiliteit voor Noord-Holland.

 

Perfecte locatie in Alkmaar
Martin Schilder Alkmaar is al sinds 1997 gevestigd aan de Smaragdweg op de  Boekelermeer. Daarvoor zaten we in Alkmaar Overdie, maar we zochten meer ruimte, aldus Ruud Schilder, algemeen directeur van Martin Schilder Automobielbedrijven. Toen de ontwikkeling van dit bedrijventerrein destijds kwam, was het de uitgelezen kans om onze groei door te zetten. De goede bereikbaarheid in combinatie met het type bedrijven dat hier gevestigd is, zijn grote voordelen van deze locatie. Het is een schoon en verzorgd bedrijventerrein zonder al te veel zware industrie. Door de centrale ligging is de bereikbaarheid vanuit het zuiden en noorden hier ideaal: goed voor onze zakelijke en particuliere klanten.

 

Vernieuwen en verduurzamen
Ons bedrijf ontwikkelt flink door, waarbij vernieuwen én verduurzamen belangrijke speerpunten zijn waarmee we bouwen aan de toekomst. Zo heeft de Martin Schilder Groep eind 2016 het officiële certificaat Erkend Duurzaam Plus ontvangen. Dit certificaat wordt uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM), een stichting die samen met de mobilteitssector werkt aan een duurzame toekomst. Ook ons Audi pand, dat we helemaal opnieuw hebben opgetrokken, is voor 92% energieneutraal gemaakt en voldoet aan de nieuwste normen en wensen. Niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua klantbeleving. Zo hebben we in onze nieuwe Audi Experience een speciale Customer Private Lounge gecreëerd. Dé plek om je droomauto helemaal virtueel samen te stellen en op scherm te zien rijden: precies dat extra stukje beleving waarvoor je naar de showroom komt. Daarnaast hebben we hier twee professionele boardrooms waar klanten en collega ondernemers kunnen vergaderen, goed verzorgd en tussen mooie Audi’s: weer eens wat anders dan op kantoor.

 

Nieuwe SEAT & ŠKODA vestiging
Na de opening van onze nieuwe Audi Experience is het nu de beurt aan een nieuwe showroom voor de merken SEAT en ŠKODA. De verbouwing hiervan is in volle gang en de planning is dat we nog voor de zomer volledig operationeel zijn. SEAT en ŠKODA krijgen huisvesting in het voormalige Audi pand, waar momenteel hard gewerkt wordt om een gescheiden showroom te realiseren. Na de verbouwing voldoen de showroom en werkplaats aan de laatste eisen van de huisstijl die de importeur van SEAT en ŠKODA voorschrijft, en nog veel meer. Met als resultaat een beleving- en kwaliteitsniveau dat past bij de merken én ons bedrijf. Bovendien krijgen we hier, net zoals in Heerhugowaard, een Occasion Centre: een mooie aanvulling op ons dealerbedrijf in Alkmaar. Al met al positieve ontwikkelingen waar we enorm naar uitkijken.