Raymond Breyaen

Momenteel bouwt REPA Transportbanden B.V. aan hun nieuwe pand aan de Fluorietweg 28  in Alkmaar. “Hier hebben wij een kavel van 34.000 m2 gekocht, vertelt Raymond Breyaen (directeur/eigenaar van REPA Transportbanden). Al die ruimte hebben wij nodig omdat we nog willen groeien.”

REPA Transportbanden is nu nog gevestigd in Uitgeest. Daar bevindt zich het hoofdgebouw en de bedrijfshallen. “Ons terrein is daar volledig volgebouwd, omdat we explosief gegroeid zijn. Daarom huren wij extra bedrijfshallen in Beverwijk en Uitgeest voor de opslag van onze goederen. Dit betekent dat er veel heen en weer gereden wordt met materialen en dat brengt de nodige kosten met zich mee. Op zich was onze locatie in Uitgeest prima zeker door de goede aansluiting op de A9. Maar de wens voor één groot terrein met opslag, bedrijfshallen en het hoofdgebouw werd steeds groter. Hierdoor is er straks geen vervoer van goederen meer nodig en werken we veel efficiënter. We verwerken meer orders en verkorten de levertijden. Dit bespaart ons behoorlijk wat kosten én we dragen ons steentje bij aan het milieu”, aldus Breyaen.

“In juni willen we over gaan naar het nieuwe pand in Alkmaar. De verhuizing van drie vestigingen naar één locatie is nog wel een uitdaging”, vertelt Breyaen. “Waarschijnlijk duurt het alleen al een maand voordat alle voorraden in Alkmaar zijn. Elke dag zullen er diverse vrachtwagens heen en weer rijden met transportbanden en toebehoren. Daarnaast moeten we onze machines verhuizen. Omdat we in het bedrijf ook aan het doorpakken zijn op het gebied van automatiseren, is dit een uitgelezen moment om alle voorraden in ons nieuwe voorraadsysteem te scannen en allemaal te tellen. Al met al moeten we in juli operationeel zijn.”

Naast de grootte, was de ligging ook belangrijk in de zoektocht naar een nieuwe locatie. De goede aansluiting op de A9 moest behouden blijven. “We hebben in verschillende gemeentes gekeken, maar er zijn niet veel bedrijventerreinen waar veel flexibele ruimte beschikbaar is. Zo kwamen wij uit bij het bedrijventerrein De Boekelermeer.