Bert Bakker

De ideale vestigingslocatie; midden tussen het groen

Langs de eco-zone met uitzicht over de Noord-Hollandse akkers verrijst begin 2020 het nieuwe kantoorpand van Baza Seeds Holland. “Waar nu nog de sla op de velden groeit, kijken we in de lente uit over prachtig gekleurde velden vol tulpen en narcissen. Deze plek op De Boekelermeer aan de westelijke rand van het bedrijventerrein is voor ons de ideale vestigingslocatie; midden tussen het groen, maar praktisch naast de A9, op deze fraaie ruimtelijke locatie aan het water”, vertelt Bert Bakker, directeur van dit innovatieve bedrijf, gespecialiseerd in het maken van kweekproducten voor hobby-tuiniers.


Duurzaamheid zit in de genen
Het familiebedrijf Baza Seeds Holland is actief op de markt van de tuinzaden en al 70 jaar een begrip in Heiloo en inmiddels ook ver daarbuiten. Waar het begon met de zaadteelt van speciale sla-soorten in de regio, is het bedrijf nu uitgegroeid tot leverancier van een brede collectie bloemen-, groente- en kruidenzaden in Europa. 

Dat duurzaamheid in de genen zit, is terug te zien in de ontwikkeling van kweekproducten voor een steeds veranderende markt. Bert Bakker vertelt: “Met ons project ‘Baza Ragpots’ maken wij van gebruikte theebalen uit India speciale kweektassen (Bekijk de video). Door de intensieve samenwerking met de medewerkers van deze kleine Indiase fabriek zorgen wij voor hergebruik van verpakkingsmaterialen en ontstaat er extra werkgelegenheid in deze regio”. Maar ook dichterbij huis wordt er aan duurzame initiatieven gewerkt. “Een ander groot thema is het kweken van BIO-bloemen voor nuttige insecten. Door de verbintenis met de Nederlandse Bijenstichting beschikken we over veel kennis, om zo speciale kweekproducten te maken die zorgen voor een grotere biodiversiteit! (Bekijk de video)”, aldus een enthousiaste Bakker.


Persoonlijk contact erg prettig
Al sinds 2008 was Baza Seeds gevestigd op De Boekelermeer aan de kant van Heiloo, maar groeide daar uit z’n jasje. Daarom werd er uitgekeken naar een groter onderkomen. Bert Bakker is tevreden over de samenwerking met het Ondernemersloket Alkmaar bij de zoektocht naar een nieuwe locatie: "Omdat er in eerste instantie nog geen juiste plek was, hebben we eerst een pand gehuurd. Vervolgens zijn we samen met het Ondernemersloket Alkmaar op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Doordat onze wensen duidelijk waren en we persoonlijk contact hadden met de accountmanager, hebben we uiteindelijk deze prachtige plek gevonden."

Natuurlijk beschikt ook het pand dat momenteel wordt gebouwd straks over allerlei duurzame toepassingen: een aansluiting op het warmtenet van HVC, een dak vol zonnepanelen, groene proeftuinen en test-kweekopstellingen. Maar ook logistiek gezien wordt het duurzamer volgens Bakker: “Met GVT-Transport als buren werken we aan slimme logistieke oplossingen die de dagelijkse vervoersbewegingen minimaliseren en nog efficiënter maken”.


Groen, bereikbaar en veilig
“De prachtige plek op De Boekelermeer midden in het groen heeft voor ons meerdere voordelen; zo maken wij proeftuinen en bloemenweides welke samensmelten in deze groene omgeving én is het voor onze buitenlandse klanten fantastisch om straks bij ons langs te komen als de velden om ons heen vol in bloei staan. Daarnaast is de verbinding direct aan de A9 een van de redenen om ons definitief op De Boekelermeer te vestigen. Ook de beveiliging die het terrein biedt is voor ons belangrijk. Het transparante pand, met veel glas en zonder grote omheining, kunnen wij plaatsen op het bedrijventerrein omdat de beveiliging er goed is geregeld. Kentekenregistratie en camera’s maken het er extra veilig. We kunnen het open karakter van ons bedrijf zo ook op De Boekelermeer blijven tonen”.

Baza Seeds Holland
Kristof van Malderen

Kristof van Malderen

Eigenaar

All4Running

Met onze ambitie om de grootste premium running specialist in Europa te worden hebben we natuurlijk ook gekeken naar een bedrijventerrein in ontwikkeling en goede aansluiting op de A9. De Boekelermeer is in dat opzicht perfect voor ons.

GP Groot

Pieter Talsma

Directeur brandstoffen en oliehandel

GP Groot

Het innovatieve en duurzame karakter van het NXT-tankstation past perfect bij de Boekelermeer(waarde). Voor ons de ideale locatie om brandstoffen aan te bieden die aansluiten bij de behoefte in de regio.

Baza Seeds Holland

Bert Bakker

Directeur

Baza Seeds Holland

De Boekelermeer: de ideale locatie om Baza Seeds Holland te vestigen. Midden tussen het groen, praktisch naast de A9, op een mooie ruimtelijke locatie. En mét de juiste beveiliging op het terrein kunnen wij het open karakter van ons bedrijf hier ook behouden.

Broekhuis Alkmaar

Patrick van Beusekom

Directeur

Broekhuis Alkmaar

Het is een schoon en verzorgd bedrijventerrein zonder al te veel zware industrie. Door de centrale ligging is de bereikbaarheid vanuit het zuiden en noorden hier ideaal: goed voor onze zakelijke en particuliere klanten.

Le Nouveau Chef

Paul van Luipen

Eigenaar

Le Nouveau Chef

We hebben hier ons magazijn, de showroom en ons kantoor. Een prachtig uitzicht over het groen, een goede bereikbaarheid die straks met de aansluiting van de A9 alleen nog maar beter wordt.

Honda

Jack Welman

Directeur

Autobedrijf Honda Welman

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn wij een nieuwe vestiging aan het bouwen op de Boekelermeer. Deze locatie geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

ERIKS

Sander Splinter

Managing Director

ERIKS

ERIKS - één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld - is een echt Nederlands bedrijf met Alkmaar als thuisbasis. Daar zijn we trots op, hier in Alkmaar helemaal.

AGU

Bjorn Jeurissen

CEO

AGU

Toen de eigenaren van AGU in 1994 hoorden van de plannen om de aftakking van de A9 te realiseren, was de interesse gelijk gewekt. ‘Als dat doorgaat is het de perfecte locatie voor ons’. En dat bleek.

HVC

Dion van Steensel

Algemeen directeur

HVC

Door de aansluiting op het warmtenet verbranden deze bedrijven geen fossiele brandstoffen meer om hun panden te verwarmen. De HVC bio-energiecentrale is als het ware hun gezamenlijke cv-ketel.

Dusseldorp Alkmaar

Dave da Silva Curiël

Vestigingsdirecteur

Dusseldorp BMW

De BMW dealer is al meer dan 10 jaar gevestigd op de Boekelermeer. Een uitstekende plek voor ons bedrijf vanwege de zichtlocatie, de centrale ligging en de kwaliteit van het bedrijventerrein.

GVT Transport & Logistics Alkmaar

Yorden Greuter

Vestigingsmanager

GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics Alkmaar is sinds 2007 gevestigd op De Boekelermeer. In 2017 breidde zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

TG Lining bv en Blinkink

Tamar Grahmbeek

Directeur

TG Lining bv en Blinkink

“We hebben geen seconde spijt van de overstap naar De Boekelermeer. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.”

Ko Hartog Elektrotechniek

Bjørn Dielemans

Directeur

Ko Hartog Elektrotechniek

“De bereikbaarheid was bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9.”

Meltrans Transportbedrijf

Jan Huisman

Directeur

Meltrans Transportbedrijf

“Onlangs hebben wij een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken wij gebruik van het duurzame NXT-tankstation in De Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Rumping Groep

Jaap Rumping

Algemeen directeur

Rumping Groep

"We hebben ambities om zowel de portefeuille vastgoed als logistiek uit te breiden en dat komt allemaal samen in het nieuwe pand op De Boekelermeer. Hierdoor kunnen wij onze klanten een meerwaarde bieden."

Bouwbedrijf Jac Tromp

Jeroen Glorie

Commercieel & technisch directeur

Bouwbedrijf Jac Tromp

“Een van de redenen voor de verhuizing is dat de duurzame uitgangspunten van De Boekelermeer goed passen bij de duurzame visie van ons bedrijf.”

Nutri Dynamics Health Products

Sam Dimassi

Directeur

Nutri Dynamics Health Products

“Het productieproces is het hart van ons bedrijf. Dat proces is dé aanleiding om zelf te gaan bouwen. Op De Boekelermeer was het gewenste aantal vierkante meters hiervoor beschikbaar.”

Impressie pand Sustenso

Hans van der Weide

CEO

Sustenso

“Wat belangrijk is in de samenwerking met duurzame partijen is dat je gebruik kunt maken van elkaars reststromen. Doordat er veel kennis op De Boekelermeer aanwezig is, vind je daar veel makkelijker een oplossing voor.”