Yorden Greuter

GVT Transport & Logistics Alkmaar (voorheen Greuter Logistics) is sinds 2007 gevestigd op bedrijventerrein De Boekelermeer. In 2017 breidden zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

De uitstekende centrale ligging in Noord-Holland was de belangrijkste reden om ons tien jaar geleden te vestigen op de Boekelermeer, vertelt Yorden Greuter vestigingsmanager van GVT Transport & Logistics Alkmaar. We wilden destijds vanuit Schagen meer naar ‘het zuiden’ en hebben heel bewust gekozen voor Alkmaar en deze locatie aan de Pyrietstraat vanwege de directe ligging aan de A9. De snelle ontsluiting die wij hierdoor hebben is perfect en daarom zitten we hier nog steeds ontzettend goed. De Boekelermeer is een mooi bedrijventerrein met uitstraling, een plek met mogelijkheden voor ontwikkeling en groei.

Over groei kan Greuter zeker meepraten. De afgelopen jaren maakten zij een flinke groei door, waardoor het bestaande pand niet meer voldoende capaciteit bood. ‘De Boekelermeer bleek logistiek gezien voor ons de juiste locatie. Vandaar dat er besloten werd om het perceel van 23.000 m2 te kopen, om hier een nieuw distributiecentrum te gaan bouwen. Het pand van 15.000 m² heeft uitstekende cross dock faciliteiten en ruimte voor 17.000 pallets in de rekken. Compleet met speedgates, camerabewaking en kentekenherkenning voldoet alles aan de hoogste TAPA-A beveiligingseisen’, aldus Greuter.

Full service logistieke dienstverlener

GVT Transport & Logistics in Alkmaar maakt onderdeel uit van GVT Group of Logistics uit Tilburg.  GVT Group of Logistics is een allround logistiek dienstverlener met een multimodaal en duurzaam karakter. Focus ligt hierbij op een grote diversiteit aan vervoersmethoden: goederentransport via weg, water en rail. Op dit moment kent de organisatie een omvang van ruim 800 fte’s, van deze 800 fte’s zijn er circa 100 werkzaam op de locatie in Alkmaar.

Middels een fijnmazig distributienetwerk in de Benelux, met strategische hubs in Alkmaar, Tilburg,  Apeldoorn, Veendam en Willebroek (België), kan 24-uurs distributie worden gerealiseerd. In de eigen warehouses heeft GVT een opslagcapaciteit van ruim 175.000 m2. Daarnaast varen er dagelijks zes binnenvaartschepen vanuit onze eigen binnenvaartterminals in Tilburg en vertrekken er meerdere treinen van en naar eigen railterminals in Tilburg en Rzepin (Polen) en onderhoudt het een rechtstreekse railverbinding met Chengdu in China. Voor de transport en distributie activiteiten in de Benelux beschikt GVT over een wagenpark van meer dan 350 trucks, waarmee ruim 5000 zendingen per dag worden afgeleverd.   

GVT is een vooruitstrevend bedrijf, waar we continue werken aan procesverbeteringen en inventieve oplossingen om nadrukkelijk meerwaarde te creëren voor onze klanten. Onder de vlag van GVT werken we aan een mooie ambitie; uitgroeien tot de meest toonaangevende en inspirerende full service logistiek dienstverlener voor bedrijven die vanuit Nederland of in Nederland ketens organiseren of beheren. Daar past ons nieuwe distributiecentrum op de Boekelemeer in Alkmaar perfect bij.  

GVT Transport & Logistics Alkmaar
Kristof van Malderen

Kristof van Malderen

Eigenaar

All4Running

Met onze ambitie om de grootste premium running specialist in Europa te worden hebben we natuurlijk ook gekeken naar een bedrijventerrein in ontwikkeling en goede aansluiting op de A9. De Boekelermeer is in dat opzicht perfect voor ons.

GP Groot

Pieter Talsma

Directeur brandstoffen en oliehandel

GP Groot

Het innovatieve en duurzame karakter van het NXT-tankstation past perfect bij de Boekelermeer(waarde). Voor ons de ideale locatie om brandstoffen aan te bieden die aansluiten bij de behoefte in de regio.

Baza Seeds Holland

Bert Bakker

Directeur

Baza Seeds Holland

De Boekelermeer: de ideale locatie om Baza Seeds Holland te vestigen. Midden tussen het groen, praktisch naast de A9, op een mooie ruimtelijke locatie. En mét de juiste beveiliging op het terrein kunnen wij het open karakter van ons bedrijf hier ook behouden.

Broekhuis Alkmaar

Patrick van Beusekom

Directeur

Broekhuis Alkmaar

Het is een schoon en verzorgd bedrijventerrein zonder al te veel zware industrie. Door de centrale ligging is de bereikbaarheid vanuit het zuiden en noorden hier ideaal: goed voor onze zakelijke en particuliere klanten.

Le Nouveau Chef

Paul van Luipen

Eigenaar

Le Nouveau Chef

We hebben hier ons magazijn, de showroom en ons kantoor. Een prachtig uitzicht over het groen, een goede bereikbaarheid die straks met de aansluiting van de A9 alleen nog maar beter wordt.

Honda

Jack Welman

Directeur

Autobedrijf Honda Welman

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn wij een nieuwe vestiging aan het bouwen op de Boekelermeer. Deze locatie geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

ERIKS

Sander Splinter

Managing Director

ERIKS

ERIKS - één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld - is een echt Nederlands bedrijf met Alkmaar als thuisbasis. Daar zijn we trots op, hier in Alkmaar helemaal.

AGU

Bjorn Jeurissen

CEO

AGU

Toen de eigenaren van AGU in 1994 hoorden van de plannen om de aftakking van de A9 te realiseren, was de interesse gelijk gewekt. ‘Als dat doorgaat is het de perfecte locatie voor ons’. En dat bleek.

HVC

Dion van Steensel

Algemeen directeur

HVC

Door de aansluiting op het warmtenet verbranden deze bedrijven geen fossiele brandstoffen meer om hun panden te verwarmen. De HVC bio-energiecentrale is als het ware hun gezamenlijke cv-ketel.

Dusseldorp Alkmaar

Dave da Silva Curiël

Vestigingsdirecteur

Dusseldorp BMW

De BMW dealer is al meer dan 10 jaar gevestigd op de Boekelermeer. Een uitstekende plek voor ons bedrijf vanwege de zichtlocatie, de centrale ligging en de kwaliteit van het bedrijventerrein.

GVT Transport & Logistics Alkmaar

Yorden Greuter

Vestigingsmanager

GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics Alkmaar is sinds 2007 gevestigd op De Boekelermeer. In 2017 breidde zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

TG Lining bv en Blinkink

Tamar Grahmbeek

Directeur

TG Lining bv en Blinkink

“We hebben geen seconde spijt van de overstap naar De Boekelermeer. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.”

Ko Hartog Elektrotechniek

Bjørn Dielemans

Directeur

Ko Hartog Elektrotechniek

“De bereikbaarheid was bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9.”

Meltrans Transportbedrijf

Jan Huisman

Directeur

Meltrans Transportbedrijf

“Onlangs hebben wij een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken wij gebruik van het duurzame NXT-tankstation in De Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Rumping Groep

Jaap Rumping

Algemeen directeur

Rumping Groep

"We hebben ambities om zowel de portefeuille vastgoed als logistiek uit te breiden en dat komt allemaal samen in het nieuwe pand op De Boekelermeer. Hierdoor kunnen wij onze klanten een meerwaarde bieden."

Bouwbedrijf Jac Tromp

Jeroen Glorie

Commercieel & technisch directeur

Bouwbedrijf Jac Tromp

“Een van de redenen voor de verhuizing is dat de duurzame uitgangspunten van De Boekelermeer goed passen bij de duurzame visie van ons bedrijf.”

Nutri Dynamics Health Products

Sam Dimassi

Directeur

Nutri Dynamics Health Products

“Het productieproces is het hart van ons bedrijf. Dat proces is dé aanleiding om zelf te gaan bouwen. Op De Boekelermeer was het gewenste aantal vierkante meters hiervoor beschikbaar.”

Impressie pand Sustenso

Hans van der Weide

CEO

Sustenso

“Wat belangrijk is in de samenwerking met duurzame partijen is dat je gebruik kunt maken van elkaars reststromen. Doordat er veel kennis op De Boekelermeer aanwezig is, vind je daar veel makkelijker een oplossing voor.”