Yorden Greuter

GVT Transport & Logistics Alkmaar (voorheen Greuter Logistics) is sinds 2007 gevestigd op bedrijventerrein De Boekelermeer. In 2017 breidde zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

De uitstekende centrale ligging in Noord-Holland was de belangrijkste reden om ons tien jaar geleden te vestigen op de Boekelermeer, vertelt Yorden Greuter vestigingsmanager van GVT Transport & Logistics Alkmaar. We wilden destijds vanuit Schagen meer naar ‘het zuiden’ en hebben heel bewust gekozen voor Alkmaar en deze locatie aan de Pyrietstraat vanwege de directe ligging aan de A9. De snelle ontsluiting die wij hierdoor hebben is perfect en daarom zitten we hier nog steeds ontzettend goed. De Boekelermeer is een mooi bedrijventerrein met uitstraling, een plek met mogelijkheden voor ontwikkeling en groei.

Over groei kan Greuter zeker meepraten. De afgelopen jaren maakten zij een flinke groei door, waardoor het bestaande pand niet meer voldoende capaciteit bood. ‘De Boekelermeer bleek logistiek gezien voor ons de juiste locatie. Vandaar dat er besloten werd om het perceel van 23.000 m2 te kopen, om hier een nieuw distributiecentrum te gaan bouwen. Het pand van 15.000 m² heeft uitstekende cross dock faciliteiten en ruimte voor 17.000 pallets in de rekken. Compleet met speedgates, camerabewaking en kentekenherkenning voldoet alles aan de hoogste TAPA-A beveiligingseisen’, aldus Greuter.

Full service logistieke dienstverlener

GVT Transport & Logistics in Alkmaar maakt onderdeel uit van GVT Group of Logistics uit Tilburg.  GVT Group of Logistics is een allround logistiek dienstverlener met een multimodaal en duurzaam karakter. Focus ligt hierbij op een grote diversiteit aan vervoersmethoden: goederentransport via weg, water en rail. Op dit moment kent de organisatie een omvang van ruim 800 fte’s, van deze 800 fte’s zijn er circa 100 werkzaam op de locatie in Alkmaar.

Middels een fijnmazig distributienetwerk in de Benelux, met strategische hubs in Alkmaar, Tilburg,  Apeldoorn, Veendam en Willebroek (België), kan 24-uurs distributie worden gerealiseerd. In de eigen warehouses heeft GVT een opslagcapaciteit van ruim 175.000 m2. Daarnaast varen er dagelijks zes binnenvaartschepen vanuit onze eigen binnenvaartterminals in Tilburg en vertrekken er meerdere treinen van en naar eigen railterminals in Tilburg en Rzepin (Polen) en onderhoudt het een rechtstreekse railverbinding met Chengdu in China. Voor de transport en distributie activiteiten in de Benelux beschikt GVT over een wagenpark van meer dan 350 trucks, waarmee ruim 5000 zendingen per dag worden afgeleverd.   

GVT is een vooruitstrevend bedrijf, waar we continue werken aan procesverbeteringen en inventieve oplossingen om nadrukkelijk meerwaarde te creëren voor onze klanten. Onder de vlag van GVT werken we aan een mooie ambitie; uitgroeien tot de meest toonaangevende en inspirerende full service logistiek dienstverlener voor bedrijven die vanuit Nederland of in Nederland ketens organiseren of beheren. Daar past ons nieuwe distributiecentrum op de Boekelemeer in Alkmaar perfect bij.