Kops Aannemers naar De Boekelermeer

Kops Aannemers vertrekt na ruim 110 jaar uit het centrum van Heiloo en bouwt een nieuw pand op bedrijventerrein De Boekelermeer. Donderdag 25 augustus tekenden zij de koopovereenkomst met gemeente Heiloo voor de kavel aan De Droogmakerij. Kops hoopt snel te starten met de bouw, zodat ze volgend jaar kunnen verhuizen.

Van centrum naar De Boekelermeer

Sinds 1908 is Kops Aannemers gevestigd op de Stationsweg in Heiloo. Het is een echt familiebedrijf en wordt geleid door de vierde generatie van de familie Kops. Kops is uitgegroeid van eenmanszaak tot gerenommeerd aannemersbedrijf met 20 medewerkers. Door de groei van het bedrijf zijn ze toe aan een nieuwe locatie. Als Heilooer bedrijf wilden ze graag binnen de gemeentegrenzen blijven. De Boekelermeer is qua locatie en logistieke mogelijkheden de beste plek. Wethouder Rob Opdam: “We zijn blij dat Kops, een bedrijf met zo’n lange historie, in Heiloo blijft en verhuist naar De Boekelermeer. De Boekelermeer is een prima plek voor Kops”.

Transparante uitstraling gebouw

Directie van Kops: “Op dit moment hebben we nog meerdere locaties, waaronder de Stationsweg. Straks is alles centraal op een plek: kantoor, opslagruimte én werkplaats. Het pand wordt zeker drie keer zo groot als de ruimte die we nu hebben.”

Kops gaat zelf hun eigen pand bouwen. Samen met architect Koert Argeloo is een pand ontworpen dat in het oog springt. “Met name de zuidkant van het pand, aan de kant van de Kanaalweg, willen we echt een blikvanger maken.” Het ontwerp is transparant. Zowel aan de noord- als zuidgevel kijk je straks dwars door het pand heen en zie je de houtbewerkingsmachines staan.

Start bouw

De samenwerking tussen Kops en de gemeente verloopt goed. “Rustig, gestaag en coöperatief. Er wordt de tijd genomen om te reageren op voorstellen en wensen. Heel fijn.”, aldus de directie. Wanneer het bedrijf precies kan starten met de bouw is nog onduidelijk. Dat is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het definitief ontwerp, de bouwvergunning en stroomvoorziening.