Jack Welman

 

“Onze nieuw te bouwen vestiging op de Boekelermeer geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. Hier komt hét Honda autobedrijf van de toekomst.”

De wereld van Honda wordt geïnspireerd door dromen. Bovendien worden partners gestimuleerd om uitdagingen aan te gaan. In dat opzicht klopt het verhaal over de verhuizing van Honda Welman naar een nieuw te bouwen pand op de Boekelermeer helemaal.

Dat het realiseren van deze droom hard werken is, mag gezegd worden. Jack Welman, directeur van het gelijknamige Honda-autobedrijf in Heerhugowaard en Hoorn, kwam de nodige uitdagingen tegen op weg naar de bouw van een hypermodern, duurzaam pand op een goed bereikbare zichtlocatie langs de A9 in de Boekelermeer.

Als regiodealer in Noord-Holland Noord en inmiddels de oudste Honda-dealer van Nederland heeft Honda Welman veel vaste klanten. Zij moesten erg wennen aan het idee dat hun persoonlijke, gezellige garage in Heerhugowaard, waar ze altijd kunnen binnenlopen voor een bakkie, zou gaan verhuizen naar een groot, modern en duurzaam pand met hoge plafonds. In eerste instantie werden de voordelen van de goede bereikbaarheid, het groen en de ruimte in de Boekelermeer niet direct door iedereen ingezien. In een bedrijf dat zo dichtbij de klant staat, en dat zo gewend is om de klant voorop te zetten, is dat wel iets om goed bij stil te staan. Jack: “Het hele team heeft meegedacht over manieren om de laagdrempelige, warme uitstraling ook terug te laten komen op de nieuwe locatie. Want naast functionaliteit en ruimtelijkheid is ook sfeer voor onze klanten belangrijk. Een kantine beneden, waar behalve medewerkers ook klanten kunnen aanschuiven, bleek een belangrijke voorwaarde. Gezamenlijkheid en gelijkwaardigheid zijn voor ons belangrijke kernwaarden.”

Naast het terug laten komen van deze waarden in het nieuwe pand was er nog een andere uitdaging; het kiezen van de juiste tekenaar voor het pand. “Het is gegaan zoals het is gegaan, achteraf lijkt nu eenmaal alles makkelijker. Met de kennis van nu zou ik het anders hebben aangepakt. Zo had ik me niet goed gerealiseerd dat het zoveel verschil zou maken om de tekeningen te laten maken door een architect in plaats van door de tekenafdeling van een bouwbedrijf. Alle voorgestelde tekeningen waren mooi, maar bij die van de architect was te zien dat hij omgevingsgericht te werk was gegaan. Ik denk dat dat een doorslaggevende rol heeft gespeeld bij de goedkeuring door de welstandscommissie.”

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn we op de goede weg met de realisatie van het pand en ligt voor Honda Welman de weg open naar de toekomst: “Honda is wereldwijd één van de grootste autospelers op de markt en zal één van de eersten zijn die klaar is voor de volgende generatie alternatieve brandstoffen. Met onze nieuwe vestiging op de Boekelermeer hebben we straks letterlijk en figuurlijk de ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.”