Jack Welman

 

“Onze nieuw te bouwen vestiging op de Boekelermeer geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. Hier komt hét Honda autobedrijf van de toekomst.”

De wereld van Honda wordt geïnspireerd door dromen. Bovendien worden partners gestimuleerd om uitdagingen aan te gaan. In dat opzicht klopt het verhaal over de verhuizing van Honda Welman naar een nieuw te bouwen pand op de Boekelermeer helemaal.

Dat het realiseren van deze droom hard werken is, mag gezegd worden. Jack Welman, directeur van het gelijknamige Honda-autobedrijf in Heerhugowaard en Hoorn, kwam de nodige uitdagingen tegen op weg naar de bouw van een hypermodern, duurzaam pand op een goed bereikbare zichtlocatie langs de A9 in de Boekelermeer.

Als regiodealer in Noord-Holland Noord en inmiddels de oudste Honda-dealer van Nederland heeft Honda Welman veel vaste klanten. Zij moesten erg wennen aan het idee dat hun persoonlijke, gezellige garage in Heerhugowaard, waar ze altijd kunnen binnenlopen voor een bakkie, zou gaan verhuizen naar een groot, modern en duurzaam pand met hoge plafonds. In eerste instantie werden de voordelen van de goede bereikbaarheid, het groen en de ruimte in de Boekelermeer niet direct door iedereen ingezien. In een bedrijf dat zo dichtbij de klant staat, en dat zo gewend is om de klant voorop te zetten, is dat wel iets om goed bij stil te staan. Jack: “Het hele team heeft meegedacht over manieren om de laagdrempelige, warme uitstraling ook terug te laten komen op de nieuwe locatie. Want naast functionaliteit en ruimtelijkheid is ook sfeer voor onze klanten belangrijk. Een kantine beneden, waar behalve medewerkers ook klanten kunnen aanschuiven, bleek een belangrijke voorwaarde. Gezamenlijkheid en gelijkwaardigheid zijn voor ons belangrijke kernwaarden.”

Naast het terug laten komen van deze waarden in het nieuwe pand was er nog een andere uitdaging; het kiezen van de juiste tekenaar voor het pand. “Het is gegaan zoals het is gegaan, achteraf lijkt nu eenmaal alles makkelijker. Met de kennis van nu zou ik het anders hebben aangepakt. Zo had ik me niet goed gerealiseerd dat het zoveel verschil zou maken om de tekeningen te laten maken door een architect in plaats van door de tekenafdeling van een bouwbedrijf. Alle voorgestelde tekeningen waren mooi, maar bij die van de architect was te zien dat hij omgevingsgericht te werk was gegaan. Ik denk dat dat een doorslaggevende rol heeft gespeeld bij de goedkeuring door de welstandscommissie.”

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn we op de goede weg met de realisatie van het pand en ligt voor Honda Welman de weg open naar de toekomst: “Honda is wereldwijd één van de grootste autospelers op de markt en zal één van de eersten zijn die klaar is voor de volgende generatie alternatieve brandstoffen. Met onze nieuwe vestiging op de Boekelermeer hebben we straks letterlijk en figuurlijk de ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.”

 

Honda
Kristof van Malderen

Kristof van Malderen

Eigenaar

All4Running

Met onze ambitie om de grootste premium running specialist in Europa te worden hebben we natuurlijk ook gekeken naar een bedrijventerrein in ontwikkeling en goede aansluiting op de A9. De Boekelermeer is in dat opzicht perfect voor ons.

GP Groot

Pieter Talsma

Directeur brandstoffen en oliehandel

GP Groot

Het innovatieve en duurzame karakter van het NXT-tankstation past perfect bij de Boekelermeer(waarde). Voor ons de ideale locatie om brandstoffen aan te bieden die aansluiten bij de behoefte in de regio.

Baza Seeds Holland

Bert Bakker

Directeur

Baza Seeds Holland

De Boekelermeer: de ideale locatie om Baza Seeds Holland te vestigen. Midden tussen het groen, praktisch naast de A9, op een mooie ruimtelijke locatie. En mét de juiste beveiliging op het terrein kunnen wij het open karakter van ons bedrijf hier ook behouden.

Broekhuis Alkmaar

Patrick van Beusekom

Directeur

Broekhuis Alkmaar

Het is een schoon en verzorgd bedrijventerrein zonder al te veel zware industrie. Door de centrale ligging is de bereikbaarheid vanuit het zuiden en noorden hier ideaal: goed voor onze zakelijke en particuliere klanten.

Le Nouveau Chef

Paul van Luipen

Eigenaar

Le Nouveau Chef

We hebben hier ons magazijn, de showroom en ons kantoor. Een prachtig uitzicht over het groen, een goede bereikbaarheid die straks met de aansluiting van de A9 alleen nog maar beter wordt.

Honda

Jack Welman

Directeur

Autobedrijf Honda Welman

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn wij een nieuwe vestiging aan het bouwen op de Boekelermeer. Deze locatie geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

ERIKS

Sander Splinter

Managing Director

ERIKS

ERIKS - één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld - is een echt Nederlands bedrijf met Alkmaar als thuisbasis. Daar zijn we trots op, hier in Alkmaar helemaal.

AGU

Bjorn Jeurissen

CEO

AGU

Toen de eigenaren van AGU in 1994 hoorden van de plannen om de aftakking van de A9 te realiseren, was de interesse gelijk gewekt. ‘Als dat doorgaat is het de perfecte locatie voor ons’. En dat bleek.

HVC

Dion van Steensel

Algemeen directeur

HVC

Door de aansluiting op het warmtenet verbranden deze bedrijven geen fossiele brandstoffen meer om hun panden te verwarmen. De HVC bio-energiecentrale is als het ware hun gezamenlijke cv-ketel.

Dusseldorp Alkmaar

Dave da Silva Curiël

Vestigingsdirecteur

Dusseldorp BMW

De BMW dealer is al meer dan 10 jaar gevestigd op de Boekelermeer. Een uitstekende plek voor ons bedrijf vanwege de zichtlocatie, de centrale ligging en de kwaliteit van het bedrijventerrein.

GVT Transport & Logistics Alkmaar

Yorden Greuter

Vestigingsmanager

GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics Alkmaar is sinds 2007 gevestigd op De Boekelermeer. In 2017 breidde zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

TG Lining bv en Blinkink

Tamar Grahmbeek

Directeur

TG Lining bv en Blinkink

“We hebben geen seconde spijt van de overstap naar De Boekelermeer. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.”

Ko Hartog Elektrotechniek

Bjørn Dielemans

Directeur

Ko Hartog Elektrotechniek

“De bereikbaarheid was bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9.”

Meltrans Transportbedrijf

Jan Huisman

Directeur

Meltrans Transportbedrijf

“Onlangs hebben wij een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken wij gebruik van het duurzame NXT-tankstation in De Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Rumping Groep

Jaap Rumping

Algemeen directeur

Rumping Groep

"We hebben ambities om zowel de portefeuille vastgoed als logistiek uit te breiden en dat komt allemaal samen in het nieuwe pand op De Boekelermeer. Hierdoor kunnen wij onze klanten een meerwaarde bieden."

Bouwbedrijf Jac Tromp

Jeroen Glorie

Commercieel & technisch directeur

Bouwbedrijf Jac Tromp

“Een van de redenen voor de verhuizing is dat de duurzame uitgangspunten van De Boekelermeer goed passen bij de duurzame visie van ons bedrijf.”

Nutri Dynamics Health Products

Sam Dimassi

Directeur

Nutri Dynamics Health Products

“Het productieproces is het hart van ons bedrijf. Dat proces is dé aanleiding om zelf te gaan bouwen. Op De Boekelermeer was het gewenste aantal vierkante meters hiervoor beschikbaar.”

Impressie pand Sustenso

Hans van der Weide

CEO

Sustenso

“Wat belangrijk is in de samenwerking met duurzame partijen is dat je gebruik kunt maken van elkaars reststromen. Doordat er veel kennis op De Boekelermeer aanwezig is, vind je daar veel makkelijker een oplossing voor.”