Patrick van Beusekom

Broekhuis: een begrip in mobiliteit voor Noord Holland 

 Broekhuis: weliswaar een nieuwe naam op De Boekelermeer, maar toch ook vertrouwd. Specialist op het gebied van mobiliteit, net als het bedrijf dat hier eerder gevestigd was, Martin Schilder, en met net zoveel historie. Sterker nog: de oprichters van beide bedrijven begonnen in de jaren dertig op exact dezelfde manier: met een kleine garage annex benzinepomp annex woonhuis. Inmiddels is er nogal wat veranderd: Broekhuis Groep telt landelijk inmiddels 48 vestigingen, waarvan ruim éénvijfde te vinden is op De Boekelermeer  . Op deze goed bereikbare locatie is alle ruimte voor de verschillende bedrijfsonderdelen, waaronder Audi, Volkswagen, SEAT, SKODA en Fiat, Bedrijfswagens, Verhuur, Occassions en niet te vergeten de eigen opleidingsschool.

Broekhuis beweegt mensen

Broekhuis staat voor een totaalconcept op het gebied van mobiliteit en heeft tot doel mensen hoe dan ook te helpen, altijd recht in de ogen te kunnen kijken en ‘thuis’ te laten komen. Divisiedirecteur Patrick van Beusekom: “Maatschappelijke verbinding is belangrijk voor ons. De missie ‘Broekhuis beweegt mensen’ wordt in de praktijk gebracht door ondersteuning van diverse lokale en sociale initiatieven, zoals Alkmaar Ontzet, het EK Wielrennen en Stichting De Opbelbus. Ook een mooi voorbeeld is de bijdrage aan de Alkmaarse Vierdaagse, waarbij de wandelroute dwars door de showroom liep en alle deelnemers werden getrakteerd op een ijsje. We willen niet alleen dat mensen ons leren kennen, maar zeker ook andersom.” 

Mobiliteit en duurzaamheid

Het duurzame karakter van De Boekelermeer is zeker ook van toepassing op mobiliteit. Dat gaat bij Broekhuis verder dan de oplossingen voor elektrisch rijden, vertelt Van Beusekom: “Ons uitgangspunt is het bieden van een totaal mobiliteitsconcept voor onze klanten. Dat gaat veel verder dan de verkoop van een (elektrische) auto en ‘groen rijden’ alleen. Zo beschikken we over het “Erkend Duurzaam” keurmerk van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit en is ons Audi-pand bijvoorbeeld voor 92% energieneutraal. Het voldoet aan de nieuwste normen en wensen, niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua klantbeleving. Zo hebben we in onze nieuwe Audi Experience een speciale Customer Private Lounge. Dé plek om je droomauto helemaal virtueel samen te stellen en op het scherm te zien rijden: precies dat extra stukje beleving waarvoor je naar de showroom komt. Daarnaast hebben we hier twee professionele boardrooms waar klanten en collega-ondernemers kunnen vergaderen, goed verzorgd en tussen mooie Audi’s: weer eens wat anders dan op kantoor.” Het mag duidelijk zijn: Broekhuis is inmiddels helemaal ingeburgerd op De Boekelermeer.

 

Broekhuis Alkmaar
Kristof van Malderen

Kristof van Malderen

Eigenaar

All4Running

Met onze ambitie om de grootste premium running specialist in Europa te worden hebben we natuurlijk ook gekeken naar een bedrijventerrein in ontwikkeling en goede aansluiting op de A9. De Boekelermeer is in dat opzicht perfect voor ons.

GP Groot

Pieter Talsma

Directeur brandstoffen en oliehandel

GP Groot

Het innovatieve en duurzame karakter van het NXT-tankstation past perfect bij de Boekelermeer(waarde). Voor ons de ideale locatie om brandstoffen aan te bieden die aansluiten bij de behoefte in de regio.

Baza Seeds Holland

Bert Bakker

Directeur

Baza Seeds Holland

De Boekelermeer: de ideale locatie om Baza Seeds Holland te vestigen. Midden tussen het groen, praktisch naast de A9, op een mooie ruimtelijke locatie. En mét de juiste beveiliging op het terrein kunnen wij het open karakter van ons bedrijf hier ook behouden.

Broekhuis Alkmaar

Patrick van Beusekom

Directeur

Broekhuis Alkmaar

Het is een schoon en verzorgd bedrijventerrein zonder al te veel zware industrie. Door de centrale ligging is de bereikbaarheid vanuit het zuiden en noorden hier ideaal: goed voor onze zakelijke en particuliere klanten.

Le Nouveau Chef

Paul van Luipen

Eigenaar

Le Nouveau Chef

We hebben hier ons magazijn, de showroom en ons kantoor. Een prachtig uitzicht over het groen, een goede bereikbaarheid die straks met de aansluiting van de A9 alleen nog maar beter wordt.

Honda

Jack Welman

Directeur

Autobedrijf Honda Welman

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn wij een nieuwe vestiging aan het bouwen op de Boekelermeer. Deze locatie geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

ERIKS

Sander Splinter

Managing Director

ERIKS

ERIKS - één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld - is een echt Nederlands bedrijf met Alkmaar als thuisbasis. Daar zijn we trots op, hier in Alkmaar helemaal.

AGU

Bjorn Jeurissen

CEO

AGU

Toen de eigenaren van AGU in 1994 hoorden van de plannen om de aftakking van de A9 te realiseren, was de interesse gelijk gewekt. ‘Als dat doorgaat is het de perfecte locatie voor ons’. En dat bleek.

HVC

Dion van Steensel

Algemeen directeur

HVC

Door de aansluiting op het warmtenet verbranden deze bedrijven geen fossiele brandstoffen meer om hun panden te verwarmen. De HVC bio-energiecentrale is als het ware hun gezamenlijke cv-ketel.

Dusseldorp Alkmaar

Dave da Silva Curiël

Vestigingsdirecteur

Dusseldorp BMW

De BMW dealer is al meer dan 10 jaar gevestigd op de Boekelermeer. Een uitstekende plek voor ons bedrijf vanwege de zichtlocatie, de centrale ligging en de kwaliteit van het bedrijventerrein.

GVT Transport & Logistics Alkmaar

Yorden Greuter

Vestigingsmanager

GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics Alkmaar is sinds 2007 gevestigd op De Boekelermeer. In 2017 breidde zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

TG Lining bv en Blinkink

Tamar Grahmbeek

Directeur

TG Lining bv en Blinkink

“We hebben geen seconde spijt van de overstap naar De Boekelermeer. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.”

Ko Hartog Elektrotechniek

Bjørn Dielemans

Directeur

Ko Hartog Elektrotechniek

“De bereikbaarheid was bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9.”

Meltrans Transportbedrijf

Jan Huisman

Directeur

Meltrans Transportbedrijf

“Onlangs hebben wij een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken wij gebruik van het duurzame NXT-tankstation in De Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Rumping Groep

Jaap Rumping

Algemeen directeur

Rumping Groep

"We hebben ambities om zowel de portefeuille vastgoed als logistiek uit te breiden en dat komt allemaal samen in het nieuwe pand op De Boekelermeer. Hierdoor kunnen wij onze klanten een meerwaarde bieden."

Bouwbedrijf Jac Tromp

Jeroen Glorie

Commercieel & technisch directeur

Bouwbedrijf Jac Tromp

“Een van de redenen voor de verhuizing is dat de duurzame uitgangspunten van De Boekelermeer goed passen bij de duurzame visie van ons bedrijf.”

Nutri Dynamics Health Products

Sam Dimassi

Directeur

Nutri Dynamics Health Products

“Het productieproces is het hart van ons bedrijf. Dat proces is dé aanleiding om zelf te gaan bouwen. Op De Boekelermeer was het gewenste aantal vierkante meters hiervoor beschikbaar.”

Impressie pand Sustenso

Hans van der Weide

CEO

Sustenso

“Wat belangrijk is in de samenwerking met duurzame partijen is dat je gebruik kunt maken van elkaars reststromen. Doordat er veel kennis op De Boekelermeer aanwezig is, vind je daar veel makkelijker een oplossing voor.”