Tamar Grahmbeek

 

Vooruitgang met ons bedrijf en De Boekelermeer

Sinds 2012 is TG Lining bv gevestigd op de Boekelermeer in Heiloo. Aan de Droogmakerij staat het nieuwe en moderne pand dat is toegerust op verdere uitbreiding. TG Lining is specialist op het gebied van geleideroutes voor blinden en slechtzienden in de openbare ruimte, het openbaar vervoer en in openbare gebouwen. Sinds 2019 is daar het bedrijf Blinkink aan toegevoegd. Blinkink biedt doe-het-zelf-oplossingen om scholen, zorginstellingen, horeca, praktijkruimtes en werkplekken inclusief te maken voor mensen met een visuele beperking.

TG Lining bv en Blinkink
Tamar Grahmbeek is directeur van TG Lining en Blinkink. Samen met haar vader is zij TG Lining in 1998 gestart. Alle producten zijn zelf bedacht én geproduceerd. In de loop der jaren is het bedrijf meegegroeid met de behoeftes van de markt. “Eerst ontwikkelden we producten voor binnen, nu ook voor buiten. We zijn niet alleen bekend van de belijning, maar ook van de klanktegels. Daar hebben we prijzen mee gewonnen. Daar zijn we erg trots op. Wij maken met onze toepassingen de openbare ruimte toegankelijk voor mensen met een visuele beperking en zorgen er voor dat deze doelgroep zelfstandig (letterlijk) vooruit kan.”

Van de Oude Werf naar de Boekelermeer
TG Lining bv startte ruim 20 jaar geleden op de Oude Werf. Omdat het bedrijf steeds meer prefab producten produceerde, groeiden ze uit hun jasje. Zij verhuisden naar De Boekelermeer om daar een pand neer te zetten naar hun eigen wensen en eisen. “We hebben geen seconde spijt van de overstap naar De Boekelermeer. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.”

Goede service vanuit gemeente
“De afstemming en communicatie met de gemeente Heiloo verliep goed. De huisarchitect van de gemeente dacht goed mee en gaf veel tips. We werden niet alleen gewezen op de regels, maar juist ook op hoe we de ruimte het beste konden benutten.”

Ontwikkeling van het bedrijventerrein
“Om ons heen zijn veel bouwbewegingen. Er komen steeds meer nieuwe gebouwen bij. Maar De Boekelermeer kan nog aantrekkelijker worden. Met het openstellen van de Middenweg trek je naar mijn mening nog meer kopers aan. Het zou een goed verkoopargument zijn. Zo vergroot je de diversiteit op het terrein en is het makkelijker om zaken te doen met elkaar. Ook een mooie entree van het bedrijventerrein, benutten van de natuur door het aanleggen van bijvoorbeeld wandelroutes en informatie over de cultuur en historie van het gebied dragen daar aan bij. Zo wordt De Boekelermeer een volwassen bedrijventerrein.”

Tamar Grahmbeek heeft in 2013 de ondernemersprijs van Heiloo gewonnen met als thema ‘vooruit’. Een jaar eerder stond het bedrijf in de top tien van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland en won het bedrijf al in 2012 de vierde prijs met het zelf ontwikkelde kunsthars geleidesysteem en de aluminium klanktegelserie voor mensen met een visueel beperking. https://www.kvkinnovatietop100.nl/site/TG-Lining-helder-routesysteem-voor-visueel-beperkten

Ook vervulde zij jaren lang een rol in de Ondernemersvereniging van De Boekelermeer.

www.tglining.nl
www.blinkink.eu