Bjorn Jeurissen

AGU: de pioniers van de Boekelermeer

Het bedrijf AGU, de afkorting van Alkmaarse Groothandels Unie, is groter dan het merk AGU alleen. Los van de eigen producten onder de naam AGU en de zustermerken Cordo en Fastrider, verzorgt AGU B.V. ook de distributie van allerlei fietsartikelen, vaak op exclusieve basis. AGU B.V. levert vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, met uitzondering van de complete fiets. 

In het centrale magazijn van AGU in Alkmaar worden voor een aantal bedrijven alle logistieke diensten verzorgd. In dit magazijn wordt papierloos gewerkt. Verdeeld over twee grote magazijnen (bulkvoorraad en pakvoorraad) liggen zo’n 25.000 verschillende artikelen. Vanuit dit magazijn wordt binnen 24 uur geleverd in de Benelux in een gerecyclede verpakking. Orders voor 18.00 uur doorgegeven worden de volgende dag geleverd. Door deze snelle en accurate service is het bedrijf al meermaals uitgeroepen tot ‘Leverancier van het Jaar’. 

Op de fiets naar het werk “Toegankelijkheid is ontzettend belangrijk voor AGU, want het hart van ons bedrijf is logistiek”, vertelt Bjorn Jeurissen, CEO. “We hebben hier een centraal magazijn met tienduizenden artikelen die we op dag-basis verzenden. Goede bereikbaarheid is dan ook essentieel voor onze bedrijfsvoering. Dat maakt deze locatie zo aantrekkelijk. De Boekelermeer is uitgegroeid tot een hoogwaardig bedrijventerrein met bijzonder veel aandacht voor de bereikbaarheid, ook op de fiets. Mooi voor AGU en onze medewerkers, want ‘fietsen zit in ons hart’ en veel mensen komen op de fiets naar hun werk. Dan is het fijn dat dit goed georganiseerd is. Het woon-werk verkeer is hier gewoon heel goed, er zijn nauwelijks files en natuurlijk ben je met de nieuwste e-bikes 4 keer zo snel op je werk.” 

Veranderende fietsmarkt vol kansen
Bjorn Jeurissen vervolgt: “Om autoriteit op de fietsmarkt te blijven zijn we continu bezig om onze producten en diensten te vernieuwen. Want een ding is duidelijk: mobiliteit als thema wordt steeds belangrijker. In Nederland én de wereld. Nederland loopt daarin echt voorop. De hele markt gaat de komende jaren radicaal veranderen, waarbij de fiets écht een vervanger gaat worden voor de auto. Steden als Parijs, New York, Mexico en Amsterdam gaan miljarden investeren om het fietsgebruik te stimuleren. In die veranderende markt, ontwikkelen wij mee en zien wij enorm veel kansen. Daar kunnen we met onze producten goed op inspelen, want ons doel is ervoor zorgen dat je 365 dagen per jaar kunt fietsen in weer en wind, comfortabel, veilig én natuurlijk modieus. Onze huidige locatie biedt gelukkig nog voldoende mogelijkheden en ruimte voor uitbreiding, mocht dat wenselijk zijn in de toekomst, aldus Bjorn Jeurissen. 

AGU
Kristof van Malderen

Kristof van Malderen

Eigenaar

All4Running

Met onze ambitie om de grootste premium running specialist in Europa te worden hebben we natuurlijk ook gekeken naar een bedrijventerrein in ontwikkeling en goede aansluiting op de A9. De Boekelermeer is in dat opzicht perfect voor ons.

GP Groot

Pieter Talsma

Directeur brandstoffen en oliehandel

GP Groot

Het innovatieve en duurzame karakter van het NXT-tankstation past perfect bij de Boekelermeer(waarde). Voor ons de ideale locatie om brandstoffen aan te bieden die aansluiten bij de behoefte in de regio.

Baza Seeds Holland

Bert Bakker

Directeur

Baza Seeds Holland

De Boekelermeer: de ideale locatie om Baza Seeds Holland te vestigen. Midden tussen het groen, praktisch naast de A9, op een mooie ruimtelijke locatie. En mét de juiste beveiliging op het terrein kunnen wij het open karakter van ons bedrijf hier ook behouden.

Broekhuis Alkmaar

Patrick van Beusekom

Directeur

Broekhuis Alkmaar

Het is een schoon en verzorgd bedrijventerrein zonder al te veel zware industrie. Door de centrale ligging is de bereikbaarheid vanuit het zuiden en noorden hier ideaal: goed voor onze zakelijke en particuliere klanten.

Le Nouveau Chef

Paul van Luipen

Eigenaar

Le Nouveau Chef

We hebben hier ons magazijn, de showroom en ons kantoor. Een prachtig uitzicht over het groen, een goede bereikbaarheid die straks met de aansluiting van de A9 alleen nog maar beter wordt.

Honda

Jack Welman

Directeur

Autobedrijf Honda Welman

Mede dankzij de adviezen van de architect en het Ondernemersloket Alkmaar zijn wij een nieuwe vestiging aan het bouwen op de Boekelermeer. Deze locatie geeft ons alle ruimte om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

ERIKS

Sander Splinter

Managing Director

ERIKS

ERIKS - één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld - is een echt Nederlands bedrijf met Alkmaar als thuisbasis. Daar zijn we trots op, hier in Alkmaar helemaal.

AGU

Bjorn Jeurissen

CEO

AGU

Toen de eigenaren van AGU in 1994 hoorden van de plannen om de aftakking van de A9 te realiseren, was de interesse gelijk gewekt. ‘Als dat doorgaat is het de perfecte locatie voor ons’. En dat bleek.

HVC

Dion van Steensel

Algemeen directeur

HVC

Door de aansluiting op het warmtenet verbranden deze bedrijven geen fossiele brandstoffen meer om hun panden te verwarmen. De HVC bio-energiecentrale is als het ware hun gezamenlijke cv-ketel.

Dusseldorp Alkmaar

Dave da Silva Curiël

Vestigingsdirecteur

Dusseldorp BMW

De BMW dealer is al meer dan 10 jaar gevestigd op de Boekelermeer. Een uitstekende plek voor ons bedrijf vanwege de zichtlocatie, de centrale ligging en de kwaliteit van het bedrijventerrein.

GVT Transport & Logistics Alkmaar

Yorden Greuter

Vestigingsmanager

GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics Alkmaar is sinds 2007 gevestigd op De Boekelermeer. In 2017 breidde zij op deze locatie uit met een splinternieuw distributiecentrum. Met 60 trucks en 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt in het ondernemende logistieke centrum van Noord-Holland.

TG Lining bv en Blinkink

Tamar Grahmbeek

Directeur

TG Lining bv en Blinkink

“We hebben geen seconde spijt van de overstap naar De Boekelermeer. De locatie is zeer prettig, aan het fietspad met zicht op natuur. De aanrijdtijd voor onze medewerkers is hooguit 15 minuten.”

Ko Hartog Elektrotechniek

Bjørn Dielemans

Directeur

Ko Hartog Elektrotechniek

“De bereikbaarheid was bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9.”

Meltrans Transportbedrijf

Jan Huisman

Directeur

Meltrans Transportbedrijf

“Onlangs hebben wij een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken wij gebruik van het duurzame NXT-tankstation in De Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Rumping Groep

Jaap Rumping

Algemeen directeur

Rumping Groep

"We hebben ambities om zowel de portefeuille vastgoed als logistiek uit te breiden en dat komt allemaal samen in het nieuwe pand op De Boekelermeer. Hierdoor kunnen wij onze klanten een meerwaarde bieden."

Bouwbedrijf Jac Tromp

Jeroen Glorie

Commercieel & technisch directeur

Bouwbedrijf Jac Tromp

“Een van de redenen voor de verhuizing is dat de duurzame uitgangspunten van De Boekelermeer goed passen bij de duurzame visie van ons bedrijf.”

Nutri Dynamics Health Products

Sam Dimassi

Directeur

Nutri Dynamics Health Products

“Het productieproces is het hart van ons bedrijf. Dat proces is dé aanleiding om zelf te gaan bouwen. Op De Boekelermeer was het gewenste aantal vierkante meters hiervoor beschikbaar.”

Impressie pand Sustenso

Hans van der Weide

CEO

Sustenso

“Wat belangrijk is in de samenwerking met duurzame partijen is dat je gebruik kunt maken van elkaars reststromen. Doordat er veel kennis op De Boekelermeer aanwezig is, vind je daar veel makkelijker een oplossing voor.”