ERIKS

Alkmaar: de thuisbasis van ERIKS

 ERIKS - één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld - is een echt Nederlands bedrijf met Alkmaar als thuisbasis. Daar zijn we trots op, hier in Alkmaar helemaal, aldus Eric Otto, Managing Director Netherlands bij ERIKS. De Holding is onlangs naar Utrecht verhuisd, maar het hoofdkantoor van Nederland is gevestigd in Alkmaar. Ik kan mij niet voorstellen dat we hier vertrekken, want deze locatie heeft ons, naast de historische achtergrond, genoeg te bieden.

 

Een plek vol mogelijkheden
Het hoofdkantoor van ERIKS is al zo’n 12 jaar gevestigd op de Boekelermeer in Alkmaar. Hiervoor zaten we in het centrum van Alkmaar, maar door de groei die we sinds de oprichting in 1940 hebben doorgemaakt waren we daar echt uit ons jasje gegroeid. Daarom is er destijds gekozen om grond te kopen en zelf te bouwen op de Boekelermeer. Dat was best ‘een ding’ om na al die tijd uit het centrum weg te gaan. Zo zijn er nog steeds collega’s die met weemoed terugkijken naar die tijd, maar de huidige locatie heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen. We hebben een moderne werkomgeving en een enorme hal voor productie en logistiek. Daarnaast is de bereikbaarheid uitstekend, de ligging ten opzichte van Schiphol en Amsterdam is prima. We zitten aan de goede kant van Alkmaar, direct aan de snelweg, waardoor het  snel aan te rijden is. Belangrijk voor onze buitenlandse gasten en natuurlijk onze 450 medewerkers die hier werken en veelal uit de directe omgeving en Amsterdam komen, aldus Otto.

 

Verder professionaliseren
Het pand is destijds op de groei gebouwd. Gelukkig, want we zijn de afgelopen 10 jaar gigantisch gegroeid naar een internationaal opererend bedrijf met meer dan 450 vestigingen, 8.500 werknemers en activiteiten in 21 landen. 40 jaar geleden waren dat 130 mensen. Dat is onvoorstelbaar. En we blijven groeien en door ontwikkelen. Komend en volgend jaar gaan we dan ook behoorlijk investeren om de interne productie en logistiek ‘state of the art’ te maken en verder te professionaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van een schone productie ruimte om productie voor de foodindustrie beter mogelijk te maken.

 

ERIKS is Top Employer
ERIKS is in 2017 voor het zevende jaar op rij gecertificeerd als Top Employer. Daar zijn we erg blij mee, want dat komt niet zomaar aangewaaid. Het laat zien dat groei en ontwikkeling van bestaand én nieuw talent bij ERIKS prioriteit heeft. Want uiteindelijk draait alles om de mensen binnen ons bedrijf, dat steeds meer een hightech bedrijf wordt. Daarvoor hebben we de beste mensen nodig, voor de technische functies steeds meer HBO en WO niveau. Die mensen moet je wel wat te bieden hebben en als Top Employer heeft ERIKS dat. Er zijn nog veel meer goede redenen om bij ons te werken, kom gerust eens bij ons kijken!